Sevärdheter

För den kulturintresserade finns mycket att uppleva i Örnsköldsvik.

Varvsberget

På Varvsberget i Örnsköldsvik finns en utsiktspunkt som är 149 meter över havet. Där har man en fantastisk utsikt över hela Örnsköldsvik. Detta berg inrymmer också Örnsköldsviks berömda hoppbacke: Paradiskullen. På toppen av detta berg finns en restaurang där man kan njuta av utsikten över staden under tiden man äter.

Från Varvsberget kan man se Örnsköldsviks vackra rådhus, som idag används som kulturhus. Härifrån syns också Bruno Liljefors ”Örnmonument” i närheten av Örnsköldsviks intressanta museum. I hamnen kan man se fartyg komma och gå och här byggs också nya lägenheter vilka får en fantastiskt utsikt över havet.

Ulvön

Örnsköldsvik sevärdhetÖrnsköldsvik är en underbar stad vid kusten, där man på sommaren kan ta sig ut till de olika öarna i kustområdet. En väldigt omtyckt sommarö är Ulvön. Ulvön är en idyllisk liten ö, som man åker båt till och som speciellt på midsommar hyser många turister. I närheten av Ulvön ligger Mjältön, som är Sveriges högsta ö.

Under sommarhalvåret kan man hoppa på de mycket populära ”räkbåtarna”. Dessa båtar tuffar omkring i Örnsköldsviks vackra skärgård. Under tiden man ser allt det vackra i kustbandet kan man äta hur mycket räkor man vill för en viss summa. Turerna med räkbåten brukar vara mycket populära och man bör, om man vill följa med en kväll, se till att förhandsboka en biljett.

Swedbank Arena

MoDo Hockey är Örnsköldsviks populära hockeylag. Örnsköldsviks kommun har satsat på ishockey i staden och som en följd av detta har en helt ny hockeyarena byggts. Swedbank Arena är en otroligt tjusig arena och ligger mycket vackert placerad i den yttre delen av Örnsköldsviks hamn. Här möts Örnsköldsviks innevånare för att se spännande hockeymatcher och för att kanske få sig en bit mat. Arenan rymmer två restauranger; en som serverar buffé och en à la carte-restaurang.