Oskargallerian

Örnsköldsvik shoppingPrecis mitt i centrala Örnsköldsvik ligger en av stadens mest populära gallerior – Oskargallerian. Det är en relativt ny galleria som öppnades 2005. Däremot har huset alltid varit till för shopping. Det byggdes upp 1964 och var från början Domus. Likt många Domusvaruhus byggdes även detta om på 90-talet. Då flyttade flera andra butikskedjor in och man hade 16 olika butiker att shoppa i. Nu finns det mer än dubbelt så många att välja mellan och likheterna mot det gamla Domushuset är mycket få. Innan Oskargallerian öppnades byggdes nämligen huset helt och hållet om för att möta dagens shoppingbehov.

Här samsas idag 31 butiker under samma tak vilket gör att besökarna hittar allt från kläder och prylar till elektronik och mediciner. Sammanlagt är det 8000kvm utslaget på tre våningsplan. Några av de butikskedjorna som finns här är Stadium, Teknikmagasinet, Kicks, Pressbyrån och JC.

Den som behöver äta något enkelt och snabbt att äta kan göra detta på Pressbyrån. Vill man däremot ha en mysig caféupplevelse rekommenderas Café Blåbär som ligger på övre plan eller Café Oscar som ligger på entréplan.

Vad händer mer?

För att locka fler besökare anordnas det ibland evenemang i gallerian – eller tillfällen att träffa speciellt inbjudna gäster. Exempelvis kan det vara skivsigneringar och intervjuer med kända artister eller tävlingar som anordnas. Enklaste sättet att följa vad som händer är att läsa bloggen på hemsidan eller läsa på gallerians Facebook.

Ta sig hit

Oavsett om man kommer med lokaltrafik (buss) eller längre ifrån med tåg eller långfärdsbussar så tar det inte mer än någon minut att gå hit från de olika stationerna. De som kommer med bil parkerar enklast i Paradisgaraget som har hela 320 platser. Visserligen finns det även parkeringsplatser längs med många gator men dessa brukar oftast vara upptagna.

Öppettider

De vanliga öppettiderna för Oskargallerian är 10-19 på vardagar, 10-16 på lördagar och 12-16 på söndagar. Helgdagar och dagar före dessa kan det vara andra öppettider. Detsamma gäller kring större evenemang som exempelvis julskyltning. Se hemsidan för aktuella öppettider.