Nöjen

I Örnsköldsvik finns många intressanta attraktioner.

Paradisbadet

Örnsköldsvik nöjeDet finns ett väldigt populärt badhus i Örnsköldsvik som heter Paradisbadet. Detta äventyrsbad är känt i hela Norrland och besöks ofta av turister. Badet används flitigt av barnfamiljer och alla som älskar att bada. Örnsköldsviks paradisbad har många mycket höga rutschkanor och är bland sveriges största och bästa äventyrsbad. Paradisbadet har även en spa-anläggning som är mycket uppskattad.

Den som föredrar att bada i havet beger sig gärna till Gullviks havsbad.

Nattliv

Det finns också mycket att göra på kvällarna i Örnsköldsvik för den som är sugen på att gå på puben eller ta en svängom på dansgolvet.

För den som känner för att gå ut och festa lite på kvällarna finns ett antal krogar, nattklubbar och dansställen. Om du vill bli extra fin inför en kväll på dansgolvet eller krogen kan du besöka Skönhetsjouren i Örnsköldsvik för att få vackra och starka naglar.

O’Learys ligger i Örnsköldsviks centrum i anslutning till stora torget. Puben/nattklubben har 2 barer öppna under vintern och ibland på sommaren har O´Learys även en utebar på den stora terassen. Puben har även ett litet dansgolv.

Harrys ligger nere vid hamnen och är byggd i anslutning till byggnaden Arken. Harrys har ett stort dansgolv och en terass, som sträcker sig runt hörnet på byggnaden. Det finns många sittplatser i lokalen och det brukar inte vara alldeles för mycket folk i puben, så Harrys är ett bra ställe om man inte vill ha det för hektiskt.

Framnäsbaren är en nyrenoverad bar där där det inte finns dansgolv. Framnäsbaren är först och främst en bar och där brukar det vara väldigt fullt på fredag och lördag kvällar. Det finns en uteplats i anslutning till Framnäsbaren och här brukar det vara mycket trevligt att sitta med en kall öl på sommarkvällarna.

Public är en mysig men elegant bar/restaurang där det tyvärr varken finns dansgolv eller uteplats. Den är en väldigt bra bar att besöka om man vill ta det lugnt och slippa hög musik och dansande människor.

Statt är smeknamnet på Stadshotellets bar. Här finns ett dansgolv och en stor altan med utsikt över havet.

Golf

Örnsköldsvik har två mycket fina golfbanor. Puttom ligger strax norr om Örnsköldsvik och är en härlig 18-hålsbana som förutom att vara en park också är en skogsbana.

Här finns också en helt nybyggd golfbana strax söder om Örnsköldsvik. Veckefjärdens golfbana togs i bruk så sent som 2003 och den är också en 18-hålsbana.

Surströmming

Kuststräckan från Härnösand och nästan ända upp till Husum kallas Höga Kusten. I detta område fiskas mycket strömming för inläggning till surströmming. Denna fisk upplevs mycket olika av människor och också av Nolaskogsarna. Antingen älskar man surströmming eller så hatar man den. Men, inte desto mindre är den en rätt som är känd i många andra länder. På Ulvön finns en liten stuga där det serveras surströmming på somrarna. Det är en speciell upplevelse att få gå på restaurang och faktiskt äta surströmming.