Företag

Attityd – ett frisörföretag med en utvecklingskurva som skjuter i taket

För 9 år sedan, närmare bestämt 2002 öppnades en frisörsalong i Örnsköldsvik, Attityd. Salongen visade sig vara den första av många frisörsalonger som företaget skulle starta och idag driver Attityd hela 16 frisörsalonger i Sverige, från Luleå i norr till Kristinehamn i söder. Företaget har fortfarande sitt hjärta i Örnsköldsvik, där allt startade, och det är från kontoret i Örnsköldsvik som allt administrativt sköts. Det är verkligen roligt att Örnsköldsvik har ett så stort och välkänt Frisörföretag, Örnsköldsvik ska vara stolta.

Om företaget

Attityd känns som ett spännande företag som hela tiden utvecklas och förnyas. Deras ambition: “att hela tiden öppna och utveckla nya frisörsalonger runt om i landet” har dom hittills lyckats med bravur. De salonger som idag ägs har erfarna och kompetenta frisörer som verkligen tar hand om sina kunder på ett professionellt sätt. De frisyrer som görs är hela tiden nytänkande och frisörernas prioritering är att hela tiden ha kunden och dess önskemål i fokus. En av salongerna hittar du i Port 9 en av Örnsköldsviks gallerior.

De salonger som ägs idag ligger i:
– Luleå
– Skellefteå
– Umeå (4 stycken)
– Örnsköldsvik ( 2 stycken)
– Östersund (2 stycken)
– Härnösand (2 stycken)
– Sundsvall
– Falun
– Borlänge
– Kristinehamn

Förutom de 16 frisörsalonger som drivs äger också Attityd AB en nätbutik, Bluestore.se. Där säljs i stort sett allt man kan tänka sig inom hårvårdsprodukter och de erbjuder många bra, kända märken. Några populära exempel idag är Kevin Murphy och Argan Secret. Det är verkligen med spänning vi väntar med att se hur Attityd kommer att fortsätta växa med åren.

ABC Strand City Hotell – Bo både billigt och bra!

Örnsköldsvik företagMed några hundra meter till stadens centrum och torg där affärer och restauranger hopar sig, ligger hotellet som i till vardags kallas för Strand Hotell. Det är ett mellanklasshotell med strävan att hålla hög standard. På hotellet har man exempelvis både en varm frukostbuffé och WiFi ingår i boendekostnaden.

I anslutning till hotellet finns även en restaurang som säljer thai-mat både till förtäring på plats och för avhämtning. Hotellet är även perfekt beläget om man är på en snabb genomresa eftersom det ligger endast en knapp halvkilometer ifrån stadens buss- och tågstation.

Företaget och hotellet har sedan slutet av 80-talet haft samma ägare och är med vad man själva kallar för ett ”hemma-hos”-koncept, heller inte bundna till någon stor hotellkedja.

Rum på ABC Strand Hotell bokar du enklast på www.abcstrandhotell.se. Vill du komma i kontakt med dem så gör du det enklast endera via telefon: 0660-10610 eller genom att skicka epost till info@strandcityhotell.com

Restaurang Linnea och Peter – Stans bästa käk

Är du hungrig och är sugen på något lite extra gott så finns det en restaurang som överglänser de andra i Örnsköldsvik. Det är den relativt nystartade restaurangen Linnea och Peter som ligger mitt i staden.

Restaurangen drivs, med tanke på namnet, inte helt oväntat av två kockar vid namn Linnea och Peter. Båda två har stor erfarenhet inom restaurangbranschen med framstående jobb på finare restauranger i Stockholm. Man har ett tydligt koncept där maten som lagas är sådan de själva tycker om att äta, och den ska samtidigt som den är enkel, hålla hög kvalitet och vara inspirerad av omgivningen som man beskriver det själv på sin hemsida.

Ska du äta fint i Örnsköldsvik så är Linnea och Peter en riktigt bra restaurang att gå till.